Om Freja Center

Freja Center är platsen i skönhet, skapande och välbefinnande. Freja Center värnar om Kvinnan, Gudinnan, Systerskapet och Moder Jord.

Ni Kvinnor, alla Gudinnor, systrar, mödrar, döttrar, livgiverskor, beskyddarinnor, prästinnor, härskarinnor, valkyrior, segrarinnor och hjältinnor. Ni Kvinnor, alla Gudinnor - denna plats tillägnas er!

Malva - Foto Mia Wallerud
"Jag har en dröm, om att vår jord, Moder Jord är i balans, där den djupaste harmoni råder, där jorden är en fredlig plats full av kärlek, där vi människor respekterar varandra, respekterar allt växande, inom oss själva och utanför. Där vi låter våra skyddsmurar rämna till marken för att våga mötas vördnadsfullt i glädje, sårbarhet och kärlek. Vi är alla kärlek, vi är alla skönhet. En värld där vi verkligen ser varandra, hjälper varandra, där vi söker vår innersta sanning, vår djupaste essens.

Freja Center gör det möjligt för mig att skapa skönhet för andra att få ta del av. Platsen vill uppmuntra, inspirera eller inbjuda dig till närvaro, medvetenhet, kraft, introspektion, stillhet, meditation, lust, glädje, sårbarhet, läkande, lek, gemenskap, möten och kärlek.

Jag vill att Freja Center skall vara en kraftplats, som stärker och inspirerar människor till att våga förverkliga sig själva och sina drömmar. En plats där kvinnor också kan mötas för att dela med sig av visdom, stärka varandra och värna om systerskapet. Kan jag bidra till att människor vågar följa sin speciella livsväg är det fantastiskt.

Jag brinner för att få göra någonting betydelsefullt för Moder Jord. Vi kommer alla från Gudinnan och vi skall alla en gång återvända till hennes pulserande sköte.

Jag anser det enormt viktigt att skapa en plats som tar till vara på och uppvärderar kvinnans sexualitet som är vacker och kraftfull!

På så vis vill jag ha en möjlighet att påverka det patriarkala samhället till en accepterande syn på kvinnans bejakande av sin sexualitet och uppvärdering av kvinnan som högstatussymbol, som lika mycket norm som mannen.

Löjtnanshjärtan

Jag vill bidra till att stödja både kvinnor och män att bli starka i sina könsidentiteter, på så vis bygga broar mellan könen. Min självklara utmaning består i att fortsätta kämpa för ett mer jämlikt, medvetet och kärleksfullt samhälle.

Välkommen att ta del av Freja Centers utbud!"

Mia - Kärleks- & Stridsgudinna
Mia Wallerud - personlig coach

Mia Wallerud
Jag driver Freja Center, är Diplomerad Coach och Certifierad Voice Dialoguevägledare och erbjuder coachingsamtal via personliga möten och telefon.

Jag brinner för att inspirera, vägleda och stärka människor att nå sina drömmar och mål. För mer information om coaching och Voice Dialogue klicka här.

Är även kreatör och frilansfotograf. Har gått på Konstskolan i Stockholm, samt andra kurser och utbildningar i Vedic Art, silverlera, mediekommunikation, bildredigering, textbehandling, layout, grafisk form och webbproduktion.

Sedan barnsben så har jag alltid älskat att skapa i alla dess former, med obegränsat tålamod.

Jag älskar att fotografera och nu för tiden är det uteslutande digitalt. Under många år var mina favoritmotiv motiv från naturen som blommor, träd, landskap, naturfenomen, symboliska motiv och makro. Min specialitet idag är porträtt, husdjur och natur gärna utomhus med befintligt ljus.

För att se min portfolio titta på min andra hemsida Kattfotografen. Jag är även med i fotografnätverket Best Friend Photo

Behöver du bilder till din hemsida, företagsblad eller liknande så kan jag säkert vara dig behjälplig. Utför viss bildbehandling i anslutning till fotouppdraget. Det finns möjlighet att se mina makrofoton på Imagekind

Skrivandet har alltid funnits med mig parallellt med det andra skapandet. Behöver du hjälp med att utforma en text till din hemsida, korrekturläsning eller liknande kontakta mig gärna.


Vill du få verktyg att blomma? Läs Åer under coaching!
Frejas koncept
Freja Center är platsen i skönhet med en holistisk syn som värnar om Kvinnan, Gudinnan, Systerskapet och Moder Jord.

Den ena delen av verksamheten avser produktförsäljning inom hälsa och skönhet, egen tillverkning av konst och hantverk, tjänster inom foto, bildbehandling, copy och webb.

Den andra avser personlig utveckling i form av Coachingsamtal och Voice Dialogue-sessioner. Föredrag och kurser planeras i framtiden.

Frejas profil
Policyn inom företaget är att medverka till att förändra samhällets syn på kvinnan som objekt, att bidra till en uppvärdering och respekt inför kvinnors bejakande av sin sexualitet.

Freja vill dessutom stärka och uppmuntra kvinnor att vara stolta över sina olikheter, att främja mångfald i denna kroppsfixerade värld.

Freja vill också lyfta fram kvinnans olika faser såsom menstruation, graviditet, moderskap och klimakterium samt synliggöra den lesbiska kvinnan.

Kvinnor som kontaktar Freja skall ha en bra möjlighet att söka information om olika stödjande verksamheter, problemställningar och mycket annat med hjälp av Frejas stora nätverk och informationsbank.


Presentkort hos Freja Center

Frejas Butik
I Frejas Butik är en webbutik där du finner produkter under temat "Gudar & Gudinnor" som smycken, toppar/tröjor med handtryck, skulpturer, tavlor, konstkort, kylskåpsmagneter mm.

Freja presenterar sina sagolika klänningar med influenser från fantasy/empire. Du hittar stämningshöjare så som ljus, rökelse och produkter för välbefinnande som t.ex. yogamattor samt musik för meditation och ceremoni.

Freja erbjuder ett mindre utbud av litteratur med fokus på Gudinnor, kvinnokraft, Moder Jord.


Frejas engagemang

Freja har en viktig roll i sitt samhällsengagemang med fokus på projekt som stödjer miljön som ekologiskt tänkande, djur och naturvård, flickor och kvinnors rättigheter internt och globalt, barnbyar, fadderverksamhet och mycket mera.

Vill du få verktyg till att breda ut dina vingar? Läs mer under coaching!


Frejas visioner
Freja har en vision om en mer kärleksfull värld där människor lever i samklang med naturen på ett respektfullt och ödmjukt sätt.

Freja vill erbjuda kvinnor en kraftplats där vi systrar möts, utbyter erfarenheter, stärker varandra och värnar om systerskapet.

Freja vill verka för upplysning för unga tjejer när det gäller sexualitet, kunskap om sin heligaste tempelport - sin vagina, om relationer, om gränssättningar. Att också verka för att stärka unga tjejers självbild på fältet.

Freja vill ha en möjlighet att påverka samhället till en accepterande och respektfull syn på kvinnans bejakande av sin sexualitet.

Globalt vill Freja stödja projekt som barnbyar, upplysning och utbildning för flickor, arbeta för att få loss tjejer från prostitution och ge dom stöd och hjälp till en respektfull tillvaro med meningsfulla arbeten. Freja vill jobba med nätverk där vi systrar, och vi är många, tillsammans kan starta viktiga projekt och nå positiva förändringar.


Frejas bakgrund
Mia berättar:"Jag började mitt sökande i ganska tidig ålder, för att hitta meningen med mitt liv. Jag har nog för det mesta gått min egen väg, många gånger har vägen varit slingrig och krokig och jag har verkligen fått vaska fram mitt guld för att hitta mina gåvor, mina ledstjärnor.

Gaia goddesses

När jag 1997 arbetade på Gaia Center på Dalagatan i Stockholm föddes inspiration, längtan och mod, mod till att våga förverkliga mina drömmar och visioner!

Jag fick göra en spännande resa tillsammans med "Gaia Gudinnorna" - Leela, Onya och Berit.

Tack Leela för din hjälp att ge mig verktyg till transformering angående min självbild! Tack Onya för ditt stöd och din uppmuntran till att integrera den vägledande verksamheten med den sexuella urkraften! Och slutligen tack Berit för din inspiration till ekologiskt tänkande och styrka!


Lovestore - Mia & Carina
Dessa erfarenheter ledde till att jag började på en starta-egetutbildning där jag träffade Carina som kom att bli min kompanjon.

Vi startade tillsammans Lovestore på Bondegatan 6 i Stockholm 1999. Året var Gudinnans år. Under fem års tid lyckades vi etablera Lovestore på marknaden. Vi var banbrytare och fick hantera det motstånd från vissa i samhället som inte förstod "det nya konceptet". Det krävdes mod och enormt tålamod, men vi gav inte upp, utan kämpade vidare, sida vid sida likt två vapendragare. Vi skapade tillsammans någonting unikt, viktigt och värdefullt. Dessutom banade vi väg för liknande butiker i Stockholmsregionen.

April 2004, delade vi på oss, för att båda skulle få maximalt kreativt utrymme och möjlighet att förverkliga våra respektive visioner. Carina driver butiken Lovestore vidare i egen regi.

Gudinnan Freja - Illustratör Peter Nyberg

Gudinnan Freja kallade på mig, till en början såg jag inte signalerna, fast sedan gick det inte att ta miste längre. Jag namngav mitt nya företag efter henne - Freja Center var fött! Bilden blev tydligare och tydligare.

Fokus skulle ligga på Kvinnan, Gudinnan, Systerskapet och Moder Jord.

Platsen skulle uppmuntra, inspirera eller inbjuda andra till närvaro, medvetenhet, kraft, introspektion, stillhet, meditation, lust, glädje, sårbarhet, läkande, lek, gemenskap, möten och kärlek.

Jag ville välja in vackra produkter i gudinnans fotspår, produkter för kropp och själ, välgörande och hedrande av henne och där miljötänk också var en viktig ingrediens.

Mitt brinnande engagemang för att stödja och hjälpa människor och värna om vår jord skulle få komma till uttryck, Något jag saknat och ville lyfta fram var arketyper att inspireras av som starka, positiva förebilder.

Genom att stödja och hjälpa varandra kan vi tillsammans skapa en bättre och mer kärleksfull värld."
Tulpan

Freja tackar

Hjärtligt tack till alla systrar och bröder som uppmuntrat, inspirerat, hjälpt till och stöttat mig under resans gång.

Tack alla ni som kommer med tips, idéer och värmande ord. Ni förgyller Freja genom er speciella vibration. Allesammans är ni underbara! 

Lycka, kraft och kärlek.
/Mia
Copyright © Freja Center - Web Empress Mia Wallerud